Recept van de week: Snelle biefstukjes

vr 10 december 2010


Voor de liefhebbers van de Méditerrane keuken: het is weer vrijdag, dus tijd voor een kersvers recept. Niet echt ingewikkeld en ook met ingrediënten die in Nederland verkrijgbaar zijn, te maken. Zoals al mijn recepten. Meer weten, meer recepten? Klik hier voor mijn kookboek.

Alle recepten zijn bedoeld voor 4 personen.

Ingrediënten:
4 kalfsbiefstukjes of ossenhaasbiefstukjes
40 gram rozijnen
2 eetlepels olijfolie
50 gram boter
zout, vers gemalen witte peper

¼ liter water
3 eetlepels cognac of armagnac
wat geraspte citroenschil
½ dl bouillon
(kant-en-klaar, of tablet opgelost in water)

Bereiding:
Breng in een kleine pan het water aan de kook, voeg de rozijnen toe en laat zachtjes 5 minuten wellen op laag vuur. Laat de rozijnen uitlekken in een zeef.
Bestrooi de biefstukjes met peper en zout en druk even aan. Laat de oven warm worden op de laagste stand. Verhit de olijfolie en een klontje boter in de koekenpan en bak het vlees 2 tot 3 minuten aan elke kant; dik vlees iets langer. Leg de biefstukjes op de rand van een groot bord met brede rand, zodat de sappen naar beneden lopen. Zet weg in de voorverwarmde oven. Giet het bakvet uit de pan (gooi het weg) en doe de rozijnen erin, samen met de drie eetlepels cognac of armagnac, en het citroenraspsel. Laat op laag vuur de aanbaksels in de pan oplossen in de drank, door voorzichtig te roeren. Voeg de bouillon toe en laat nog een paar minuten zachtjes pruttelen. Voeg beetje bij beetje, onder voorzichtig roeren, de resterende boter toe, zodat een mooie gebonden saus ontstaat. Eventueel op smaak brengen met wat zout. Verdeel het vlees over voorverwarmde borden en giet de warme saus eroverheen. Direct opdienen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll to Top