Filmfestival: bioscoopje pikken met je voeten in het zand

wo 11 mei 2011

Je kunt er niet omheen: vandaag is het filmfestival van Cannes weer begonnen. En natuurlijk defileren de komende twaalf dagen alle grote namen van het witte doek weer over de rode loper voor het Palais des Festivals. De enige grote naam die opvallend ontbreekt is die van Carla Bruni, de echtgenote van president Sarkozy, die weliswaar een rolletje in de jongste film van Woody Allen -Midnight in Paris- kreeg, maar die om ‘persoonlijke en professionele redenen
niet aanwezig kan zijn’. Nou ja, er blijft genoeg te vergapen over voor de ‘celebs-adept’, al moet je er wel een uurtje of wat in de file voor over hebben, want de komende dagen kun je in Cannes en wijde omstreken over de hoofden danwel autodaken lópen. Wie liever de grootste drukte mijdt, kan er ook voor kiezen om pas in de avonduurtjes richting Cannes te trekken, en dan niet de flaneerroute langs het Palais te nemen, maar een stukje verderop af te zakken naar de Plage Macé, voor het wat rustiger spektakel Cinéma de la Plage. Daar worden vanaf vandaag gedurende het hele festival op een groot filmdoek mooie klassiekers -en een paar wereldpremières- vertoond: gratis!
Cinéma de la Plage betekent film kijken in de open lucht, met je voeten in het zand. Weer eens wat anders. En voor cinefielen beslist de moeite waard.
Maar wie niets met film heeft mijdt Cannes de komende periode natuurlijk als de pest. Voor al die anderen, hieronder het filmschema van Cinéma de la Plage.

Morgen 12 mei : “100.000 dollars au soleil” van Henry Verneuil (1965, 2.05 uur).
Vrijdag 13 mei : “Das Boot : Director’s Cut” van Wolgang Petersen (1981, 3.36 uur).
Zaterdag 14 mei : “E la nave va” van Federico Fellini (1984, 2.08 uur).
Zondag 15 mei : “Grenouille d’hiver” van Slony Sow (15 sec.), gevolgd door “Bollywood – The greatest love story ever told” van Rakeysh Omprakash Mehra en Jeffrey Zimbalist (1.21 uur, niet eerder vertoond).
Maandag 16 mei : “Mutiny on the Caine” van Edward Dmytryk (1954, 2.04 uur).
Dinsdag 17 mei : “A night to remember” van Roy Ward Baker (1958, 2.03 uur).
Woensdag 18 mei : “Le Magnifique” van Philippe De Broca (1973, 1.30 uur).
Donderdag 19 mei : “Le cri d’une fourmi” van Sameh Abdel Aziz (2 uur, niet eerder vertoond).
Vrijdag 20 mei : verrassing.
Zatderdag 21 mei : verrassing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll to Top