Pasta à la carbonara (nou ja, bijna)

vr 10 juni 2011

Categorieën:


Voor de liefhebbers van de Méditerrane keuken: het is weer vrijdag, dus tijd voor een kersvers recept. Niet echt ingewikkeld en ook met ingrediënten die in Nederland verkrijgbaar zijn, te maken. Zoals al mijn recepten. Meer weten, meer recepten? Klik hier voor mijn kookboek.
Alle recepten zijn bedoeld voor 4 personen.

Eigenlijk hoort er rauw ei in carbonara, en eigenlijk hoor je alles in de pan te mengen. Maar regeltjes zijn er om vanaf te wijken, dus doen we het lekker anders. In plaats van tagliatelle kan ook elke andere pastasoort gebruikt worden.

Ingrediënten:
1 pond (verse) groene tagliatelle
1 ons dunne plakjes parmaham
1 verpakking boursin (knoflook en kruiden) o.i.d.
1 bosje krulpeterselie
1 grote teen knoflook (of 2 kleine)
scheutje witte wijn
olijfolie
zwarte peper uit de molen
geraspte parmesan

Bereiding:
Kook de tagliatelle in ruim water met een flinke scheut olijfolie beetgaar.
Pel intussen de knoflook, snij de parmaham in kleine stukjes, snij het peterselieblad fijn (geen stelen meesnijden). Verwarm een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de parmaham er even zachtjes in uit. Voeg de peterselie en de knoflook toe, plus een scheut witte wijn, en laat zacht worden. Doe de boursin erbij en laat smelten; niet laten koken! Draai het vuur uit en meng er flink wat zwarte peper doorheen. Giet de pasta af in een vergiet (niet naspoelen met koud water!) en verdeel over vier voorverwarmde borden (dat kan met heet water, of door ze even in een warme oven te zetten). Verdeel de saus over de pasta. Geef de parmesan er los bij. Serveer meteen; de borden moeten nog goed warm zijn. Lekker met een frisse salade erbij.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar top