Recept van de week: Taboulé

Voor de liefhebbers van de Méditerrane keuken: het is weer vrijdag, dus tijd voor een kersvers recept. Niet echt ingewikkeld en ook met ingrediënten die in Nederland verkrijgbaar zijn, te maken. Zoals al mijn recepten. Meer weten, meer recepten? Klik hier voor mijn kookboek.
Alle recepten zijn bedoeld voor 4 personen.

Er komt een hittegolf(je) aan, dus niet te zwaar tafelen. Maar wel lekker, en frissig. Taboulé is bovendien oergezond en je wordt er niet dik van.

Ingrediënten:
6 eetlepels bulgur (graanproduct, Turkse winkel)
1 bosje platte peterselie (fijngehakt)
1 bosje mint (alleen de blaadjes, fijngehakt)
4 bosuitjes of een kleine ui (gesnipperd)
½ komkommer (geschild, ontpit, in mini-dobbelsteentjes)
4 tomaten (zonder zaadlijsten, in mini-dobbelsteentjes)
sap van 1limoen (of kleine citroen)
4 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook (uit de knijper)
zout, versgemalen peper

Bereiding:
Breng de bulgur met wat water (de bulgur moet nét onder staan) aan de kook en draai het vuur meteen uit. Laat een kwartiertje staan, zodat al het vocht geabsorbeerd wordt. Indien niet: nog heel even op hoog vuur doorwarmen en meteen het vuur weer uitzetten. Laten afkoelen in de pan, daarna overdoen in een kom. Roer komkommer, tomaat, bosui, mint en peterselie door de bulgur. Klop in een andere kom de olijfolie, het citroensap, de geperste knoflook, plus peper en zout tot een homogene saus. Meng de saus door het bulgurmengsel. Laat een half uurtje op een koele plaats staan, zodat de smaken goed kunnen intrekken. Ideaal bijgerecht voor bij de barbecue, of als vegetarisch lunchhapje.

Kijk, Zuid-Frankrijk!

Een idee van Renée Vonk-Hagtingius, schrijver, journalist, copywriter, vertaler en hoofdredacteur van www.coteprovence.nl

Eén gedachte over “Recept van de week: Taboulé

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: