The party is over, ook in Monaco

wo 6 juli 2011

Over dat dieptreurige zakenhuwelijk in Monaco hebben we het nu wel genoeg gehad. Dacht ik. Na alle juichende tabloidlyriek over hemelse verbintenissen en uitgekomen sprookjes knalde de Nice Matin vanmorgen maar even de keiharde cijfers van dit tot in de details geprefabriceerde superfeestje op de elektronische deurmat: 9,8 miljoen. Waarin verdisconteerd: een lichtconcert van laserlegende Jean Michel Jarre, een geriatrisch herenigingsconcert van The Eagles, een copieus diner van de hand van topchef Alain Ducasse, het optutten van de lokale kathedraal en het prinselijk paleis, het aperitiefje dat de authentieke Monegasken (32.000) kregen aangeboden aan de haven, vanzelfsprekend de beveiliging, en het in goede banen leiden van de ruim 200.000 bezoekers die op het evenement afkwamen, plus nog zo het een en ander. En o ja, de pallet peperdure champagne (zo’n 200 flesjes à € 100) die ergens tussen de leverancier in Avignon en Monaco verdween.
En dat allemaal om een troonopvolger te kweken middels een ‘runaway bride’ die al drie keer de benen zou hebben genomen (1 keer toen ze haar bruidsjurk moest passen in Parijs, 1 keer tijdens de Grand Prix van Monaco, en 1 keer pal voor het huwelijk, na verse geruchten van een derde buitenechtelijk kind van haar aanstaande) als ze niet door de ‘geheime dienstigen’ van het prinsdomme(r)tje aan de haren was teruggesleept. Aldus de door de ‘yellow press’ verklaarde achterkant van het Monegaskische sprookje.
Intussen is er ook in Monaco sprake van crisis: de begroting sluit niet, de baten verliezen het van de kosten. En de al of niet eerlijk verdiende miljoenen -die in het mini-vorstendommetje altijd een veilige vluchthaven vonden maar die zich er sinds recente ‘hervormingen’ niet meer zo thuis voelen – wijken uit naar elders.
The party is over.

3 gedachten over “The party is over, ook in Monaco”

  1. Holy Mackerel: Wat een verhaal rond zoveel miljoenen! En nu.. hoe vreemd?.. Tekorten! Moeten de Groten der Aarde: Circus-Artiesten die gaan ophoesten tijdens het beroemde: Prijzen-Festival? Of: de Monegasken zelf? Dieptreurig voor beide partijen, maar ‘t ergste voor de Monegasken! Bruiloft-zelf: niet meteen via tv gevolgd; wel samenvatting! Viel me op: dat er merkwaardig langzaam met de camera over het postuur van ‘the runaway bride” werd gegaan… Is zij in “blijde” verwachting?

      1. Hallo Renee,

        :-) Hangt ervan af: hoeveel tijd er tussen:3 x weglopen: zat? ‘k Signaleer maar: een Opvallende: “camera-instelling”…. tijdens de samenvatting van het huwelijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven