Recept van de week: Spinazierisotto met gorgonzola

vr 16 september 2011

Voor de liefhebbers van de Méditerrane keuken: het is weer vrijdag, dus tijd voor een kersvers recept. Niet echt ingewikkeld en ook met ingrediënten die in Nederland verkrijgbaar zijn, te maken. Zoals al mijn recepten. Meer weten, meer recepten? Klik hier voor mijn kookboek.
Alle recepten zijn bedoeld voor 4 personen.

Geen vlees, geen vis, maar vegetarisch. Geschikt als hoofdgerecht, maar ook als bijgerecht bij bijvoorbeeld gamba’s, een visje, of een stukje witvlees; voor wie het niet laten kan.

Ingrediënten:
300 gram rondkorrelige rijst (arborio o.i.d.)
600 gram verse spinazie (gewassen, zonder steeltjes, fijngehakt)
200 gram gorgonzola
sap van een ½ citroen
½ liter runderbouillon (bouillonblokje mag, of gebruik een fond)
½ liter droge witte wijn
2 tenen knoflook (uit de knijper)
versgemalen zwarte peper
1 ons geschaafde amandelen
1 eetlepel olijfolie

Bereiding:
Verwarm de olijfolie in een koekenpan en schep er de rijst door tot alle korrels glimmen van het vet. Breng de bouillon aan de kook en voeg de knoflook en de rijst toe. Laat op laag vuur, onder voortdurend roeren de bouillon door de rijst absorberen. Voeg scheutje voor scheutje de witte wijn toe. De rijst moet van buiten zacht zijn en van binnen beet hebben; alle vocht moet goed zijn opgenomen. Voeg de spinazie toe en roer alles goed door elkaar. Voeg het citroensap en de versgemalen peper toe, en meng er op het laatst de in blokjes gesneden gorgonzola door. Laat het amandelschaafsel in een droge koekenpan op laag vuur goudbruin kleuren onder voortdurend omscheppen. Garneer de rijst/spinazieschotel met de gebakken amandelsnippers.

1 gedachte over “Recept van de week: Spinazierisotto met gorgonzola”

  1. manon Zandbergen van Mens

    Hi Renee,
    dat klinkt erg lekker dat recept, echter ik zou het toch het liefste opeten op een veranda ergens in zuid-frankrijk ipv in dat pokkeweer dat wij hier hebben!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven