Recept van de week: Troosttomaatjes

vr 4 mei 2012


Voor de liefhebbers van de Méditerrane keuken: het is weer vrijdag, dus tijd voor een kersvers recept. Niet echt ingewikkeld en ook met ingrediënten die in Nederland verkrijgbaar zijn, te maken. Zoals al mijn recepten. Meer weten, meer recepten? Klik hier voor mijn kookboeken.
Alle recepten zijn bedoeld voor 4 personen.

Geen slechter weer voor je humeur, dan tussenweer; ik bedoel, het weer dat maar niet kan kiezen tussen ‘we gaan eindelijk weldadig zomeren’ of ‘we blijven de boel nog even lekker verzieken’. Daar valt eigenlijk niks behoorlijks bij te koken, en dan heb ik maar één verweer; lekkere hapjes maken. Dat kan natuurlijk met veel suiker en koolhydraten, zodat je straks nog moeilijker in het zwemtenue past als dat eindelijk uit de kast mag. Maar het kan ook met een ‘tomaatje gezond’; warm of koud, en met een opbeurend glaasje rood of rosé erbij, al naar gelang het weer.

Ingrediënten:
4 grote, rijpe tomaten, of 8 kleinere
200 gram mascarpone/gorgonzola-kaas (of 100 gram van elk)
1 bosje bieslook
1 teentje knoflook
peper uit de molen
4 sneden boerenbrood

Bereiding:
Snij (op ongeveer 1/3 hoogte) de kapjes van de tomaten en hol ze uit.
Hak de bieslook fijn en meng die in een kom door de fijngeprakte kazen, knijp het teentje knoflook erover uit, voeg peper naar smaak toe, en roer nog even door. Vul de tomaten met het mengsel, zet de kapjes terug. Rooster de sneden brood, en verdeel alles over vier borden. Wie de gevulde tomaten liever warm heeft, kan ze nog een minuut of 40 in een op 140 graden voorverwarmde oven laten garen. En dan mag dat troostrijke glaasje wijn er natuurlijk ook nog steeds bij.

4 gedachten over “Recept van de week: Troosttomaatjes”

  1. Klinkt heerlijk zomers Renée en ik ga deze troostTomaatjes zeker uitproberen.
    Ik ben iedere keer heel blij met je stimulerende recepten.
    Zie uit naar je roman…..
    groeten en ga door met gezellig schrijven,
    Hil

  2. Hmm. Lekker. Heb alle ingredienten in huis en kan meteen aan de slag. Het is hier ook kouder als in de Ardennen en daar was het al geen mooi weer.Dank, dank!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven