Recept van de week: Tartine terroir

vr 11 mei 2012

Categorieën: , ,

Voor de liefhebbers van de Méditerrane keuken: het is weer vrijdag, dus tijd voor een kersvers recept. Niet echt ingewikkeld en ook met ingrediënten die in Nederland verkrijgbaar zijn, te maken. Zoals al mijn recepten. Meer weten, meer recepten? Klik hier voor mijn kookboeken.
Alle recepten zijn bedoeld voor 4 personen.

Weinig tijd, wel trek, en geen zin in een kant-en-klare vette-bek-snack. Dan maar een beetje improviseren met wat er in huis is, en snel met een glaasje rosé de tuin in om te genieten van de eerste echt warme zonnestralen; ook niet verkeerd. Jammer dat er vanmiddag gewoon weer gewerkt moet worden.

Ingrediënten:
4 sneden grof boerenbrood
4 plakken rauwe ham (zoals Parmaham)
80 gram verse roomkaas (of kwark)
4 radijsjes
1 teentje knoflook
bieslook, of peterselie
zwarte peper uit de molen

Bereiding:
Pel het teentje knoflook, snipper de bieslook of de peterselie, was en snij de radijsjes in ragfijne plakjes. Leg de sneden brood even onder de grill, aan twee kanten, tot ze krokant zijn. Wrijf ze in met het knoflookteentje. Leg op elke snee een plak ham, verdeel daar de roomkaas over, bestrooi met bieslook of peterselie en verdeel de radijsschijfjes erover. Maal er een flinke draai peper uit de molen overheen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll to Top