Recept van de week: Kaasrotsjes

vr 29 juni 2012


Voor de liefhebbers van de Méditerrane keuken: het is weer vrijdag, dus tijd voor een kersvers recept. Niet echt ingewikkeld en ook met ingrediënten die in Nederland verkrijgbaar zijn, te maken. Zoals al mijn recepten. Meer weten, meer recepten? Klik hier voor mijn kookboeken.
Alle recepten zijn bedoeld voor 4 personen.

Warm weer, weinig trek, maar een hartig hapje bij de borrel of na de maaltijd doet het altijd goed. En je hoeft er nauwelijk de keuken voor in, ook weer mooi meegenomen.

Ingrediënten:
circa 250 gram jonge geitenkaas
½ bosje bieslook (gesnipperd)
1 eetlepel paprikapoeder
1 teen knoflook (uit de knijper)
2 theelepels oregano, tijm, basilicum, of herbes de provence naar keuze
100 gram geschaafde amandelen
zout en zwarte peper uit de molen
1 dl vin cuit (of port)

Bereiding:
Meng in een kom de geitenkaas, de knoflook en de kruiden door elkaar. Voeg naar smaak peper en zout toe. Laat het mengsel minstens een uur opstijven in de koelkast, draai er vervolgens balletjes van ter grootte van een stuiter. Zet weer terug in de koelkast. Rooster intussen het amandelschaafsel in een droge koekenpan (dus zonder bakvet of -olie) tot het goudbruin ziet, af en toe omschudden. Laat afkoelen. Rol de kaasballetjes erdoor, zodat ze aan alle kanten van een knapperig amandellaagje zijn voorzien. Schik ze op vier borden en giet er een klein plasje vin cuit of port omheen. Serveer er rogge- of stevig boerenbrood bij.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven