Recept van de week: Fris fruittoetje

vr 17 augustus 2012

Categorieën: ,

Voor de liefhebbers van de Méditerrane keuken: het is weer vrijdag, dus tijd voor een kersvers recept. Niet echt ingewikkeld en ook met ingrediënten die in Nederland verkrijgbaar zijn, te maken. Zoals al mijn recepten. Meer weten, meer recepten? Klik hier voor mijn kookboeken.
Alle recepten zijn bedoeld voor 4 personen.

Zesenveertig graden op het terras vandaag, dankzij hete winden uit Noord-Afrika. Weinig trek in eten dus, en amper zin om te koken. Dat laat ik dan ook graag aan mijn man over, die geheel hittebestendig is en zelfs nu nog roept: “Heerlijk, het kan mij niet warm genoeg zijn!” Hij maakt straks tonijn-spaghetti (het recept verklap ik volgende week).
Ik doe alleen het toetje, fris en fruitig en klaar in een handomdraai. De andere hand heb ik nodig om mijn glas koele rosé vast te houden. La vie est belle en Provence.

Ingrediënten:
½ ananas
1 mango’s
2 kiwi’s
klein bakje aardbeien
klein bakje bramen
2 perziken
1 limoen of ½ citroen
30 gram suiker
4 blaadjes gelatine
paar blaadjes mint

Bereiding:
Schil de ananas (en vergeet de harde pitten in de schil niet), snij hem in de lengte in vieren en haal de harde kern eruit. Bewaar de helft van de ananas in plastic in de groentenla en serveer bijvoorbeeld de volgende dag als toetje, eventueel met een bolletje ijs. Snij de andere helft in stukjes. Schil de mango en de perziken,en snij het vruchtvlees in stukjes van de pitten. Schil de kiwi’s en snij ze in stukjes. Halveer de aardbeien.
Pers de citroen/limoen uit en doe al het fruit samen met het sap in een kom. Roer alles door elkaar, zodat het sap zich goed over het fruit verspreidt; dat voorkomt bruin worden.
Week de blaadjes gelatine 5-10 minuten in een laagje koud water, knijp ze uit. Breng in een steelpannetje een bodempje water met de suiker aan de kook, haal het pannetje van het vuur en laat de gelatine er al roerend in oplossen. Meng de gelatine voorzichtig beetje bij beetje door het fruit. Verdeel alles over vier kommen en laat minstens een uur opstijven in de koelkast. Koud serveren en garneren met wat mint.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven