Het einde

do 20 december 2012

bugarach_postcard590
Voor wie het even gemist heeft: morgen vergaat de wereld. Niet volgens de Maya’s en hun afstammelingen zelf, die hebben het gewoon over een nieuw begin, maar volgens al die doemdenkers die liever een eigen draai aan de doodlopende Maya-kalender geven en zeker weten dat het op 21/12/2012 helemaal afgelopen is met ons. Hele horden spoeden zich intussen naar de hotspots op aarde waar je ‘gered’ kunt worden, of in elk geval een leuk einde-der-tijdenfeestje kunt vieren. Maar er is slechts één plek op de planeet waar je een enkeltje ‘hemelopneming’ door aliens kunt bemachtigen:de berg Bugarach in de Franse Pyreneeën. Jarenlang koesterde de gemeente de legende dat er buitenaardse wezens in de berg zouden huizen, die er op doomsday met een zooitje uitverkoren aardbewoners van tussen zouden gaan. Prima voor het toerisme, maar nu wordt het een beetje hinderlijk. Dus heeft de burgemeester van het gelijknamige dorpje aan de voet van de berg alle toegangswegen door de gendarmerie laten afzetten omdat het kleine dorpje de toestroom niet meer aankan.
Hetzelfde geldt, zodra we de feestdagen hebben overleefd, voor de asiels. Nee, niet vanwege toestromende dierenliefhebbers, maar omdat hele horden -ongetwijfeld goedbedoelende- onbenullen met de kerst een vertederende puppy, kitten, konijn of vissenkom-met-inhoud cadeau doen aan iemand die daar helemaal niet op zit te wachten. En er dus ook niet voor wil of kan zorgen. Dieren die meteen na de feestdagen in groten getale bij het dichtstbijzijnde asiel worden gedumpt. En waar in veel teveel gevallen geen nieuw adresje voor gevonden kan worden. En waarvoor dan ook nog slechts één oplossing geldt: hemelen.
Doe het dus niet. Geef met de kerst geen dier cadeau! Geef liever een donatie: de dieren die ermee gered kunnen worden zullen er onaards dankbaar voor zijn.
Hier kunt u uw gift kwijt.

10 reacties op “Het einde”

 1. Mijn man zit nu ergens rond Bugarach in de 4×4 camper. Het is er een waar journalisten-gebeuren. Van echte doomdenkers die gered worden? GEEN SPOOR! Het leger -gendarmerie- heeft de berg en het dorpje hermetisch afgesloten, alleen niet gerekend op 4×4-campers, mijn vent zit op eerste rang en heeft al 4 uitnodigingen voor een feestje; morgen…

  Dieren; tis te triest voor woorden. Hou van ze of laat ze hun eigen natuurlijke leven leven en niets er tussenin, svp. Dank voor deze lieve log.

   1. Marcus ;-) zit inderdaad dicht bij ‘le garage’ zoals de gendarmerie het daar zelfs noemt. ongelooflijk dat het Franse leger de berg zo noemt! en ja, uitgenodigd voor 4 feestjes cq spirituele bijeenkomsten morgen. hij kan kiezen, inderdaad het feestbeest!

 2. Gelukkig heeft de SPA dit jaar geen Noël des Animaux gehouden zoals voorheen begin december werd gedaan. Dit nodigt alleen maar uit tot het gedrag dat je beschrijft.
  Overigens wordt in Flayosc nooit hemelwaarts gestuurd.
  Fijne kerst en een goed nieuw jaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar top