Recept van de week: Wortelsalade met amandel

vr 1 maart 2013

Clipboard01
Voor de liefhebbers van de Méditerrane keuken: het is weer vrijdag, dus tijd voor een kersvers recept. Niet echt ingewikkeld en ook met ingrediënten die in Nederland verkrijgbaar zijn, te maken. Zoals al mijn recepten. Meer weten, meer recepten? Klik hier voor mijn kookboeken.
Alle recepten zijn bedoeld voor 4 personen.

De weerman zei het echt vanmorgen: “de lente komt eraan”. Ik geloof er niks van, want als ik uit het raam kijk zie ik nog steeds besneeuwde bergen met dreigendgrauwe wolken erboven. En als ik m’n neus buiten de deur steek waait ie zowat af wegens een ijskoude en snoeiharde mistral. Maar goed, we doen niet moeilijk. We maken gewoon een lekkere lentesalade. Hebben we in elk geval de zon op het bord.

Ingrediënten:
500 gram stevige wortelen
50 gram geschaafde amandelen
2 sjalotjes (of een half uitje)
8 blaadjes verse mint
½ bosje koreander
½ citroen
4 eetlepels sesamolie
1 theelepeltje gemberpoeder
½ theelepeltje sambal

Bereiding:
Schil de wortelen en rasp ze grof.
Pel en hak de sjalotten/het halve uitje ragfijn.
Snij de mint- en koreanderblaadjes fijn (steeltjes weggooien).
Rooster het amandelschaafsel in een droge (!) koekenpan goudbruin. Niet te lang, anders wordt het bitter.
Pers de halve citroen uit en doe die met de sesamolie en de sambal in een ruime kom. Klop stevig door elkaar met een vork. Doe er de fijngehakte mint en koreander, de sjalot/ui en de geraspte wortelen bij en roer goed om. Verdeel over de borden en strooi er het amandelschaafsel overheen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven