Recept van de week: Vispapillotes

vr 16 januari 2015

vispapillotes
Voor de liefhebbers van de Méditerrane keuken: het is weer vrijdag, dus tijd voor een kersvers recept. Niet echt ingewikkeld en ook met ingrediënten die in Nederland en België verkrijgbaar zijn, te maken.
Alle recepten zijn bedoeld voor 4 personen.

Zoals beloofd, vandaag weer gewoon een recept. Maar na alle hectiek van de afgelopen week moet ik toch weer een beetje op snelheid komen, en natuurlijk is er altijd werk, werk en vanzelfsprekend werk. Dus we houden het nog wel een beetje eenvoudig. Ook niks mis mee: zo’n oven doet zíjn werk terwijl jij je laatste klus afmaakt en alvast een prettig glaasje in tapt. Een vrijdagavond kan slechter beginnen.

Ingrediënten:
4 moten zeewolf (of goudbrasem)
24 kerstomaatjes (of 4 grote gewone)
1 dun preitje
2 ferme wortelen
½ bosje peterselie
2 tenen knoflook
1 volle eetlepel tomatenpuree (is ie double concentrée, dan een ½ )
1 theelepel gedroogde herbes de Provence
8 plakjes citroen
zout, witte peper, snufje cayennepeper
olijfolie

Bereiding:
Halveer de kerstomaatjes, of haal kop en kont van de grote tomaten en snij ze in plakken.
Doe hetzelfde met de citroen, maar snij er 8 dunne plakjes van.
Haal het donkergroen aan de bovenkant, en de flos aan de onderkant van het preitje, pel de buitenste schil eraf en snij het witte deel in ragfijne ringetjes.
Schrap de wortelen, haal kop en kont eraf en snij ze in flinterdunne plakjes.
Snipper de peterselie.
Doe de tomatenpuree, een snufje cayennepeper en de herbes de Provence in een kom en doe er een scheutje olijfolie bij (2 scheutjes als de puree double concentrée is). Pel de knoflooktenen en pers ze er boven uit. Roer alles door elkaar.
Scheur vier ruime stukken aluminiumfolie af en leg er vier ongeveer even grote stukken bakpapier (dan hoef je de alufolie niet in te vetten) bovenop. Bestrooi de vismoten met peper en zout en leg die op het bakpapier. Verdeel het tomatenpureemengsel over de vis, verdeel de tomaten, de preiringetjes en de wortelschijfjes, leg de citroenschijfjes erop en vouw de pakketjes aan alle kanten goed dicht.
Laat ze 1 uur op een koele plaats, maar niet in de koelkast, marineren.
Verwarm de oven voor op 180 graden en laat de papillotes in zo’n 20 minuten gaar worden. Maak de pakketjes, als ze nog heet zijn, voorzichtig open zodat het sap er niet uitdruipt. Schep de vismoten op de borden, giet het sap uit de pakketjes erover en bestrooi ze met fijngehakte peterselie.
Het lekkerst met rijst erbij, maar pasta of aardappel kan ook.

2 gedachten over “Recept van de week: Vispapillotes”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven