Het spookdorp Gréolières (video)

di 20 maart 2018

Het mooie dorpje Gréolières (Alpes-Maritimes, bijna 600 inwoners) ligt op 840 meter hoogte op de zuidelijke helling van het Cheiron-gebergte met een skigebied op 1400-1800 meter hoogte; wintersporters weten hun weg er naartoe te vinden. Vanaf de top van de Cheiron heb je bovendien een panoramisch uitzicht tot aan Monaco en het Massif de l’Estérel. Maar ook als de sneeuw eenmaal gesmolten is kun je er uitstekend vertoeven, de ruïnes van twee middeleeuwse kastelen,kerken, kapellen, je kunt er fantastisch wandelen in de omgeving (de GR4 komt er langs), paardrijden, vissen en parapenten. Ga je wandelen, klauter dan eens naar het dorp bóven het dorp: het oorspronkelijke gehucht Grélières dat inmiddels verworden is tot een spookdorp, een ‘village fantôme’. Rust gegarandeerd want je komt er alleen als je het weet. Maar een drone-piloot ging er een kijkje nemen. Meekijken? Klik hier.
Als je weer afgedaald bent naar het eigentijdse Gréolières (schitterend uitzicht op de Vallée du Loup) kun je extra genieten als je luncht op het terras van La Vieille Auberge, Place Pierre Merle.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven