Pasta met Parmaham en notenkaassaus

vr 24 mei 2019

Voor de liefhebbers van de Méditerrane keuken: een kersvers recept. Niet echt ingewikkeld en ook met ingrediënten die in Nederland en België verkrijgbaar zijn, te maken.
Alle recepten zijn bedoeld voor 4 personen.

Leek een leuk idee. Even een hapje eten op een terrasje in het dorp nu het weer een beetje meewerkt, dachten we gisterenavond. Het kon – met trui, dat wel – maar het kon. Alleen wáár, was de vraag. Na de winterperiode waren er slechts drie van de vijf eethuisjes weer opengegaan: de afhaalpizzeria waar je weliswaar ook op een terras kon eten maar dan in een plastic tent, het mini-eethuisje van de half Amerikaanse met Thaise ambities waar we vorige week zowat een voedselvergiftiging hadden opgelopen wegens half rauwe saté, of de veredelde snacktent van de Serviër die eigenlijk in het stadje verderop een nieuw eethuis zou hebben geopend maar die om onduidelijke redenen met hangende pootjes naar het dorp was teruggekeerd. “Geef de man een kans”, vond de echtgenoot. We gingen.
Het terras was ontmoedigend leeg en werd slechts bevolkt door een man die via zijn teckel zijn maaltijd probeerde af te voeren. De vierpotige doggybag had er geen trek in.
De Serviër slofte naar ons toe en luchtkuste plichtmatig; hij had overduidelijk ergens anders groots en meeslepend willen leven. Dat zat er niet in vanavond. En dat was te merken op je bord. Hij was al geen hoogvlieger, maar een bordkartonnen opblaaspizza en een voorgekookte pastahap… Ik snapte die teckel en zijn baas ineens een stuk beter. De Serviër zette het intussen een tafeltje verder gezellig op een zuipen met een tweetal kompanen.
We hebben netjes afgerekend en braaf gewuifd ten afscheid. We komen niet meer terug. Niks mis met thuis eten. Probeer dit receptje maar eens.

Ingrediënten:
400 gram pasta naar keuze
1 ons stevige plakjes parmaham
1 verpakking boursinkaas met noten en vijgen (of een andere soort, notenkaas is in de mode)
1 bosje bieslook
2 tenen knoflook
1 bescheiden eetlepel pesto
witte wijn
olijfolie
zwarte peper uit de molen
grof geraspte parmesan

Bereiding:
Kook de pasta in ruim kokend water met een flinke scheut olijfolie beetgaar. Laat uitlekken in een vergiet en doe terug in de pan.
Pel intussen de knoflook.
Snij de bieslook fijn.
Snij de parmaham in stukjes.
Verwarm een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de parmaham er even zachtjes in uit. Knijp de knoflook erbij. Voeg de bieslook toe, plus een scheut witte wijn. Roer door elkaar.
Doe de boursin erbij, laat smelten (niet laten koken!) en roer de pesto erdoor. Draai het vuur uit en maak de saus op smaak met een paar draaien uit de pepermolen.
Verdeel de pasta over de borden en verdeel de saus erover. Geef de parmesan er los bij. Serveer meteen. Lekker met een groene salade, het bekende broodje om te soppen en het overbekende glaasje rosé.

2 gedachten over “Pasta met Parmaham en notenkaassaus”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven