Een boos Brabants/Zeeuws Joodkapje

ma 9 december 2019

Helma Rosenthaler woont in ‘een kleine cabanon op een beboste heuvel aan de Cote d’ Azur waar werk en hobby zich verenigen’. Ze schrijft, schildert, en deelt de heerlijkste recepten op haar site https://cabanondazur.com

Vele jaren geleden hebben mijn kinderen mij de bijnaam Joodkapje gegeven en naar het schijnt doe ik die naam alle eer aan.
Ik ben helemaal niet gierig maar buitengewoon kien op de knip Ik zal nooit iets weggooien en kan overal iets van maken. Ik drink met veel plezier mijn dagelijkse glaasje champagne als ik ergens anders op kan bezuinigen. Aan namaak doe ik niet, goede kwaliteit mag iets kosten.
Vandaag werd ik boos in de supermarché van Carrefour in een aanpalende grotere plaats. Daar haal ik mijn boodschappen nooit. Maar dit keer wel, want mijn schat wilde tanken voordat we misschien zonder benzine zouden geraken. De stakingen bij de olieraddinaderijen, je weet het niet. Hoewel hij verre van kien op de knip is geldt dat voor hem wél met brandstof. Hij rijdt er eventueel kilometers voor om zodat het voordeel al snel een nadeel wordt, dit terzijde.
Gewapend met een lijstje want een pesthekel aan boodschappen, stoof ik in volle vaart door de smalle gangen om alles in te slaan dat ik elke week nodig heb en waarvan ik de prijs kan dromen. Het begon al goed, of beter gezegd slecht. Mijn favoriete worst, ik kan niet zonder, 20 ct duurder. Enfin, verder maar. Gedroogde abrikozen en gele rozijnen in mijn ‘eigen’ Carrefour Market verkrijgbaar in groot-verpakking voor een schappelijke prijs nam ik maar niet, zeker 3x zo duur en in een luxe schap.Volgende gang, roomboter, yoghurt, danetjes, zelfde laken een pak. Totdat ik bij de nespresso cups van L’Or aangeland was. Maar liefst 79 ct duurder dan op mijn vertrouwde adres op slechts 3 km afstand.
De maat was vol. Ik vond schat terug bij de koek- en snoepafdeling, gewoonlijk hoef ik verder niet te zoeken. Afrekenen en naar huis gromde ik hem toe: “Dit doen we dus niet meer. Twee Carrefours bij elkaar om de hoek met zo’n groot prijsverschil, daar ben ik veel te zuunig voor.”
Oké, we hebben in elk geval benzine.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven