Vanaf vandaag: Dali en Gaudi, de expo van het jaar!

De eerste dag van de ongetwijfeld drukst bezochte tentoonstelling van het jaar: Dali en Gaudi in de vermaarde multi-media ruimte Les Carrières de Lumières in Les-Baux-de-Provence in de Bouches-du-Rhône, een van die ‘plus beaux villages de France’. Dit jaar is de tentoonstelling (of eigenlijk is het meer een totaalbeleving) in een voormalige steengroeve gewijd aan het werk van de Spanjaarden Salvador Dali (1904-1989) en Antoni Gaudi (1852-1926), de schilder en de architect. Meer info: https://www.carrieres-lumieres.com/fr/expositions Géén risico dat je vanwege Corona voor een dichte deur komt te staan, meldt de website. De expositie duurt tot 3 januari 2021.

Even lekker lunchen in de buurt?
L’Oustau de Baumanière, 3(!) Michelinsterren, www.baumaniere.com
Zelfde adres: La Cabro d’ Or.
L’Aupiho (was La Table), 1 Michelinster, de Vlaamse chef Lieven van Aken. www.domainedemanville.fr Zelfde adres: Le Bistrot de l’Aupiho.
Le Hameau des Baux, Chemin de Bourgeac, https://www.hameaudesbaux.com Landelijk gelegen, de autodidacte chef Stéphan Paroche.

Kijk, Zuid-Frankrijk!

Een idee van Renée Vonk-Hagtingius, schrijver, journalist, copywriter, vertaler.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: