Le Sud/PACA: ‘groen’ qua virusverspreiding

do 30 april 2020

De regering zou een kaart presenteren met daarop per departement aangegeven: groen of rood met betrekking tot het virus, er kwam de kleur oranje bij. Zij presenteerde 3 kaarten, gebaseerd op 3 criteria:

– Nieuwe besmettingsgevallen in de afgelopen 7 dagen
– Capaciteit van de ziekenhuizen
– Beschikbaarheid van testen op lokaal niveau

In de regio Le Sud/PACA zijn alle departementen groen verklaard als het gaat om de verspreiding van het virus, criterium 1. Maar eveneens voor alle departementen in de regio geldt de code oranje met betrekking tot de capaciteit in de hospitalen. Per saldo staat Le Sud/PACA als oranje genoteerd.
Dit geldt ook voor La Drôme.
Corsica: code rood voor Haute Corse, groen voor Corse du Sud.

Vanaf 7 mei zullen de kaarten dagelijks worden aangepast. Tot 11 mei verandert er niets ten aanzien van de geldende uitgaansregels.

UPDATE: De overheid heeft inmiddels erkend dat er fouten zijn gemaakt bij het ‘kleuren’ van de departementen. Die zullen worden gecorrigeerd.

4 gedachten over “Le Sud/PACA: ‘groen’ qua virusverspreiding”

      1. De rode zone in Corsica (alsook het Lot) is een fout. Gisterenavond op bfmtv kwam dit ter sprake en zal worden bijgestuurd

      2. Kijk, Zuid-Frankrijk!

        Gisterenavond kon ik helaas het internet niet meer op wegens te druk. Er blijkt inderdaad flink geblunderd te zijn door de overheid. We hebben er nu een waarschuwing bij gezet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven