Gecorrigeerde coronakaarten

vr 1 mei 2020

Wat vrijwel iedereen al dacht bleek te kloppen: de donderdagavond door de overheid gepresenteerde coronakaarten klopten niet.
Vanavond kwam Jérôme Salomon, de directeur-generaal van het Ministerie van solidariteit en gezondheid, met nieuwe versies. En de verschillen zijn opmerkelijk. Liefst negen departementen ‘verschieten’ van kleur. Waaronder Corsica in onze regio: Haute-Corse – dat eerst als rood te boek stond – is nu net zo groen geworden als La Corse du Sud. Men wijt het aan verkeerd aangeleverde cijfers vanuit Bastia.

Op de kaart linksboven: de circulatie van het virus; rechtsboven de reanimatiecapaciteit in ziekenhuizen; op de kaart middenonder zijn die twee criteria samengevoegd. En dat geeft de ‘kleur’ aan van een departement volgens de gecorrigeerde gegevens per 1 mei. Het Ministerie zal de kaarten dagelijks verversen tot 7 mei: dan komt er een laatste kaart, die geldt als basis voor de déconfinement van 11 mei. Voor verse kaarten: klik hier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven