Elektronische handtekening mag

za 16 mei 2020

Categorieën:

Voor wie nu bezig is met de aan- of verkoop van een huis in Frankrijk: de regering heeft besloten dat je voor de ondertekening van akten niet persoonlijk bij de notaris hoeft te verschijnen. Een elektronische signatuur volstaat. Normaal gesproken moet je wel zelf komen. De tijdelijke maatregel is van kracht t/m één maand na afloop van de sanitaire noodtoestand. Je makelaar en de notaris weten er alles van, informeer ernaar. Het gaat onder meer om een volmacht.

2 gedachten over “Elektronische handtekening mag”

  1. We hebben regelmatig met LOTgenoten hierover gediscussieerd, de ene lukte het wel vanuit NL om zijn huis over te dragen, de ander weer niet. Het zijn vooral de notaires uit de wat grotere plaatsen die hiermee bekend zijn en “apparatuur” hebben om een digitale verkoop te doen.

  2. Ik krijg een hoop over me heen in de LOT, zelfs een ‘notaris’ zegt dat dat altijd al kon, maar van de makelaars hier weet ik dat het niet kon. Blijft onduidelijk. Lees maar eens:
    Nicole Gregoire: Was voor Corona al mogelijk, vorig jaar kochten mijn kinderen een woning en de verkoper was in buitenland, dus gewoon via een machtiging geregeld.
    Karina Pieters: Wij hebben in januari 2019 hier een huis gekocht, is dat normaal dat wij nog geen akte daarvan ontvangen hebben, wel op email.
    Armelle Duval: in principe duurt het 8 tot 12 maanden. Misschien nu langer vanwege de Corona virus. Anders kunt u met de notaris bellen en vragen.
    etc. etc. zie http://www.facebook.com/groups/593584220682913/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven