Actualités

wo 3 juni 2020

Categorieën:

In het voorbije etmaal waren er – na 2 dagen zonder nieuwe dodelijke slachtoffers – in onze omgeving toch weer 5 corona-slachtoffers te betreuren: 2 in het departement Alpes-Maritimes, 3 in Le Var.
In heel Frankrijk liep het dodental met 107 op, tot 28.940.

Behalve in Parijs waar traangas ingezet werd, was het gisteravond ook onrustig in Marseille. Aanleiding voor de demonstraties en ongeregeldheden was, naast woede over racisme in verband met de dood van George Floyd in VS, een nieuw rapport over het overlijden van Adama Traoré (destijds 24) in 2016. Na zijn arrestatie op 19 juli van dat jaar stierf hij op het politiebureau in zijn woonplaats Beaumont-sur-Oise, in de buurt van Parijs. Dat leidde toen al tot felle protesten. Maar er verscheen eergisteren een nieuw onderzoeksrapport Traoré zou niet door hartfalen zijn gestorven, zoals de autoriteiten altijd hebben volgehouden, maar door verstikking in een politiecel.

In het departement Le Var mag weer gejaagd worden op sangliers (wilde zwijnen). Maar alleen als akkerbouwers (die door vernieling van hun landerijen door die dieren getroffen kunnen worden) toestemming hebben gevraagd aan de prefectuur en alleen door kleine groepen jagers.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven