Actualités

za 6 juni 2020

Categorieën:

‘Aux réservations, citoyens!’
Een oproep van Jean-Baptiste Lemoine, staatssecretaris voor toerisme, die de Fransen aanraadt in eigen land vakantie te vieren. Onmiskenbaar een duidelijke verwijzing naar een zinsnede in het volkslied, La Marseille: ‘Aux armes, citoyennes!’
De mooiste markt
De markt van Sanary-sur-Mer (Le Var), vorig jaar uitgeroepen tot de mooiste van Frankrijk, gaat a.s. woensdag weer open.
Corona onder controle
De jongste cijfers tonen dat corona in Frankrijk onder controle is. Minder nieuwe sterfgevallen, minder mensen in het ziekenhuis, meer besmet geraakte personen genezen verklaard. Het sterftecijfer bedraagt nu 29.111, in de ziekenhuizen worden 12.696 patiënten behandeld, van hen zijn er 1.094 slecht aan toe. Sinds de uitbraak van het virus zijn 70.504 mensen voor verder herstel weer thuis.
App StopCovid
Meer dan 1 miljoen mensen in Frankrijk hebben nu de app StopCovid op hun mobieltje gedownload.
Demonstraties
Het debat in Frankrijk gaat vandaag vooral over (verondersteld) racisme binnen de politie. In tal van steden demonstraties.
Hervormingen
President Macron heeft aangekondigd dat hij in september toch weer wil praten over een hervorming van het pensioenstelsel. Zijn voorstellen leidden vóór corona tot grote maatschappelijke onrust. De president besloot begin maart alle hervormingsplannen vanwege het virus uit te stellen.

2 gedachten over “Actualités”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven