Te koop: Droomkans aan de Côte d’Azur!

zo 14 juni 2020

Categorieën: , ,

(klik op de foto om te vergroten)
Een berichtje van René Houben, al 28 jaar de alom bewonderde chef van het ook internationaal vermaarde restaurant La Mandarine in Mandelieu/La Napoule. In het departement Alpes-Maritimes, aan de Méditrerranée. Het mailtje stemde mij niet vrolijk. Een topchef die om gezondheidsredenen (versleten knieën) feitelijk gedwongen is van zijn uitstekende en dus meer dan goedlopende zaak afscheid te nemen. Het was er altijd druk, ik was steeds blij dat ik op tijd gereserveerd had bij Houben.
Ik denk dat het meer dan jammer zou wezen als zo’n ‘institution’ aan de Côte, aan de baai van Cannes, verloren zou gaan en ik meende dat ik er op dit platform melding van moest maken. Ook omdat ik weet dat er jonge(re) horeca-ondernemers in Nederland en Belgiê zijn die dromen van een carrière in Zuid-Frankrijk, aan de Côte d’Azur. Ondernemers is misschien een te groot woord. Maar ik krijg met enige regelmaat de vraag van een (sous-)chef of ik niet weet van een kans in de méditerrane keuken die zoveel rijkdom te bieden heeft. En een bestaan in dit deel van de wereld is natuurlijk lang zo verkeerd niet.
Dus bij deze: restaurant La Mandarine, met een voortreffelijke reputatie, is te koop.
Hoe en wat, dat weet ik niet. Stuur voor meer info een mailtje aan René Houben, mandarine.rene@gmail.com Of bel hem op: +33(0)4 93 49 98 83. Ik zou zeggen, grijp je droomkans.

Raoul Duchemin, culinair recensent

1 gedachte over “Te koop: Droomkans aan de Côte d’Azur!”

  1. Zo jammer dat het te koop staat. Zeer bekend en geliefd rest. In Mandelieu, Cannes en omstreken!
    Ik hoop dat de evt nieuwe eigenaar er net zo’n succes van maakt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven