Nieuwe corona-besmettingen in Le Sud/PACA

vr 19 juni 2020

Categorieën:

In onze omgeving in Zuid-Frankrijk speelt het virus in het openbare leven geen hoofdrol meer. Zie bijvoorbeeld het aantal mondkapjes dat je op straat en in winkels tegenkomt. Maar voorzichtigheid blijft geboden. Want de Agence Régionale de la Santé laat weten dat ‘en Provence’ 354 nieuwe besmettingsgevallen zijn vastgesteld, waaronder 251 in het departement Bouches-du-Rhône en 36 in de Vaucluse.
Het betreft vrijwel uitsluitend seizoenarbeiders in de akkerbouw, veelal uit Spanje afkomstig. Die mensen logeren onder sanitair minder gunstige omstandigheden. Nadat een aantal besmettingen was gebleken, besloot de regionale overheid tot een test voor alle seizoenwerkers in de akkerbouw.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven