Vakantietip: rondje Les Alpilles (met filmpje)

wo 24 juni 2020

Ongetwijfeld het mooiste deel van het departement Bouches-du-Rhône: Les Alpilles, (‘de lage Alpen’). Ongeveer tussen Arles en Saint-Rémy-de-Provence een keten van kalkheuvels (300-400 meter hoog), met onder meer het niet te missen Les Baux-de-Provence. Heel veel olijfgaarden, bij de meeste ben je van harte welkom. Geldt ook voor Les Olivades in Saint-Étienne-du-Gres, vrijwel het laatste adres waar ze nog stoffen met Provençaalse motieven bedrukken, volgens een procédé dat in 1648 in Marseille werd uitgevonden. In Fontvieille (met de Molen van Daudet waar hij wel logeerde maar zijn beroemde brieven ‘Lettres de mon moulin’ niet schreef, dat deed-ie in Parijs) is het even aanleggen bij het Domaine du Château d’Estoublon met een middeleeuws verleden een aanrader en dan lunchen bij Le Patio, goed eten in een oude schaapskooi, https://www.lepatio-alpilles.com Ook goed: Relais de Castelet, ‘en pleine nature’, www.lerelaisducastelet.fr
Een wandeling tussen Aureille en Orgon is super en het slotakkoord is natuurlijk Saint-Rémy-de-Provence dat verder geen aanbeveling behoeft. Beste restaurant daar: De Tourrel, www.detourrel.com Iets buiten de stad Fanny & Jonathan Wahid, voormalige postkoetshalte, www.aubergesaintremy.com

Het beloofde filmpje: klik hier!

1 gedachte over “Vakantietip: rondje Les Alpilles (met filmpje)”

  1. Is werkelijk wondermooi les Alpilles ( kleine , lage Alpen ) met prachtige dorpjes , la fierté des provençaux vraiment , heb er ‘n tijdje gewoond , één van de mooiste en boeiendste ervaringen in m’n leven ( de manadiers , de razeteurs , de bars , de discussies met de locals , de Camargue en Arles , de Luberon vlakbij …. zalig ) . Peter Mayle heeft het fantastisch beschreven , in Nederlandse versie komen jullie in de buurt !

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven