Actualités: wat er speelt

za 11 juli 2020

Categorieën:

Recorddrukte
Zoals op Kijk, Zuid-Frankrijk! al aangekondigd: het is vandaag extreem druk op de Franse (snel)wegen. Omstreeks midi al 955 km file richting het zuiden. Een record zo vroeg in het seizoen. Heeft er ook en vooral mee te maken dat de Fransen een lang weekeinde vieren. Dinsdag is de nationale feestdag Quatorze Juillet, voor veel Fransen een vrije dag.

14 juli: bijna alle feesten geannuleerd
Normaal gesproken viert Frankrijk op 14 juli massaal feest. Ter herinnering aan de bestorming van de Bastille in Parijs in 1789, het begin van de Revolutie. Vanwege corona dit jaar echter geen zang & dans en geen vuurwerk in veruit de meeste dorpen en steden. In Parijs zal wel een groot vuurwerk worden afgestoken, maar er mag geen publiek bij zijn. Ook de traditionele militaire parade van 14 juli op de Champs-Élysées gaat niet door.

Corona-zorgen
Volgens de jongste cijfers bedraagt het corona-sterftecijfer nu meer dan 30.000. Zoals elke woensdag op Kijk, Zuid-Frankrijk! een weekrapport. De vrees voor een ‘tweede golf’ neemt toe. Daarom zullen arriverende passagiers op de vliegvelden met een thermometer getest worden. Nu al op het Parijse vliegveld Charles de Gaulle, binnen enkele dagen op alle vliegvelden.
Er is ook sprake van bezorgdheid met betrekking tot – vooral – buitenlandse toeristen op de stranden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven