Actualités: wat er speelt

do 16 juli 2020

Categorieën:

Nieuwe corona-bezorgdheid
Zoals eerder bericht, neemt de bezorgdheid met betrekking tot corona in Frankrijk toe. De vrees voor een tweede golf. De regering in Parijs zou per 1 augustus met een nieuw decreet komen, dan wordt nu volgende week al. Verplichte mondkapjes in besloten openbare gelegenheden, komt daarin zeker te staan. De vraag lijkt nog of je vanaf volgende week zonder mondkapje een winkel binnen mag. Juristen strijden over de definitie van een besloten openbare ruimte.
Dat het virus nog nadrukkelijk aanwezig is, blijkt onder meer uit het meest recente cijfer in de regio Le Sud/PACA. In een paar dagen 244 nieuwe besmettingsgevallen, vorige week 159 en de week daarvoor 126.
De autoriteiten vermoeden dat het sterk stijgende aantal besmettingsgevallen mede verklaard kan worden door het toerisme. Niet dat er veel toeristen zijn, maar je hebt Fransen die uit allerlei landen van vakantie terugkeren.
De burgemeester van Nice zou graag zien dat hij de bevoegdheid krijgt iedereen op straat in zijn stad tot het dragen van een mondkapje te verplichten.

La Fête des Belges
Ook de Belgen in Frankrijk vieren normaal gesproken op 21 juli hun Nationale Feestdag. In tal van steden en dorpen kun je dan aanschuiven voor ‘moules-frites’. Het grootste Belgenfeest is dan altijd in Saint-Tropez. Vanwege corona valt er dit jaar weinig te vieren. Maar in elk geval in het schitterende dorp Sainte-Croix-du-Verdon (Alpes-de-Haute-Provence) is er wel gewoon een Fête des Belges. Van 17 tot 23.30 uur. Muziek, animaties en natuurlijk moules-frites (€ 10,50). Reserveren verplicht: +33(0)6 41 48 10 16.

‘Goudmijn’ piscines
Je hebt altijd mensen die ten tijde van een crisis een lucratieve kans ruiken. Zo is er sprake van dat de verhuur van particuliere zwembaden een hoge vlucht heeft genomen. Je verhuurt je zwembad voor een paar uur of langer en je vangt een vergoeding. Op die advertentieborden in de supermarchés kom je soms desbetreffende aanbiedingen tegen. Maar meestal gaat het om verhuur aan dorpsgenoten of andere kennissen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven