Woningmarkt: stabiele prijzen

do 23 juli 2020

Categorieën: , ,

Een rapport van de Banque Populaire Caisse d’Épargne (BPCE), de 2e bank van Frankrijk: ondanks corona stabiele prijzen op de huizenmarkt.
Mede gebaseerd op cijfers van het notariaat verwacht de bank dat de verkoop van bestaande huizen (vorig jaar 1 miljoen) in 2020 tot 820.000 beperkt blijft. Een teruggang van 23%. Voor 2021 luidt de voorspelling: 850.000 transacties in dit segment.
Qua nieuwbouw: dit jaar 81.000 koopcontracten (-37,5%) en in 2021 90.000.
Prognoses van de bank met betrekking tot gemiddelde prijzen (de regionale prijsverschillen zijn aanzienlijk): oudbouw wordt dit jaar 3% duurder en volgend jaar 2,3% goedkoper. Nieuwbouw: dit jaar + 0,7% en in 2021 -2%.
De bank concludeert: stabiele prijzen en afwachtende kooplustigen.

1 gedachte over “Woningmarkt: stabiele prijzen”

  1. Om te vertalen in echte taal : niks stabiele prijzen , dalende prijzen en minder verkopen. Kijk ook naar de economische vooruitzichten, ‘t begrotingstekort wat de vormen van ‘t Amerikaanse ( USA ) gaat aannemen. Zeker niet positief. Helaas.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven