Corona: code rood Bouches-du-Rhône

vr 14 augustus 2020

Categorieën:

De regering heeft gisteravond besloten Parijs en het departement Bouches-du-Rhône (Marseille) in het kader van de verspreiding van corona tot ‘rode’ gebieden te verklaren. “Zones actives de circulation du virus”, dus corona verspreidt zich er snel, met een aanzienlijke kans op besmettingen.
In de praktijk betekent ‘rood’ dat de prefecten extra bevoegdheden hebben. Ze kunnen publieke ruimten sluiten, op meer plekken mondkapjes verplicht stellen, etc.
In heel Frankrijk nemen de corona-zorgen verder toe. In de afgelopen 24 uur weer 2.660 nieuwe besmettingsgevallen, dat cijfer stijgt vrijwel dagelijks. De laatste paar weken vooral in de leeftijdscategorie 15-40 jaar (+46%).

Heel iets anders maar toch goed om even te weten: verkeersinformatiedienst Bison Futé waarschuwt voor grote drukte op de wegen: ‘oranje’ vrijdag en ‘rode’ zaterdag. Vooral in de richting zuid-noord (terugkerende vakantiegangers) worden lange files verwacht.

9 gedachten over “Corona: code rood Bouches-du-Rhône”

  1. Le Castellet en Toulon vallen hierbuiten toch? denkt u dat de vluchten aankomende week naar Marseille geannuleerd zullen worden?

    1. Kijk, Zuid-Frankrijk!

      Daar is nu nog niets zinnigs over te zeggen, alles kan morgen weer anders zijn. Hou in elk geval het reisadvies van Buitenlandse Zaken en de ANWB in de gaten, en volg onze wekelijkse corona-update. (Zo meteen een ‘verse’.)

      1. Ik zou donderdag naar Lamanon gaan …naar mijn broer maar code orange … dus weet ni et als het verstandig is !!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven