Actualités: wat er speelt

zo 23 augustus 2020

Categorieën:

Champions league-finale: zware veiligheidsmaatregelen
In Parijs worden vanavond tijdens de Champions league-finale tussen Paris Saint Germain en Bayern München, die nota bene in Lissabon wordt gespeeld, zware veiligheidsmaatregelen ingezet: 2.000 politiemensen, 1.000 CRS (oproertroepen) en gendarmes, 300 pompiers. Uit voorzorg zijn 17 metrostations gesloten om massa-verplaatsingen te voorkomen.
Rondom het Parc des Princes (het thuisstadion van PSG waar de wedstrijd voor 5.000 fans op een groot scherm te volgen is) en op en rond de Champs Elysées – vanavond slechts voor voetgangers toegankelijk – is een veiligheidszone afgekondigd; het dragen van een masque is daar verplicht. Er wordt streng op gecontroleerd. Boete voor het niet dragen: € 135.

‘Rentrée’ van de Gillets Jaunes
De Gele Hesjes hebben aangekondigd dat hun ‘seizoen’ op 12 september weer begint. Met een ‘rendez-vous’. Maar afgelopen zaterdag kwamen ze al in actie bij La Ciotat (Bouches-du-Rhône) en Bandol (Le Var). De operatie ‘péage gratuit’, de slagbomen bij de toegang tot de autoroutes omhoog. Er waren 40 activisten in La Ciotat en 30 in Bandol. Hun optreden ging met kleine vernielingen gepaard, de politie greep in, geen arrestaties. Vinci, de exploitant van de autoroutes, heeft zich tot justitie gewend.

Corona: Bouches-du-Rhône rood
Het departement Bouches-du-Rhône is toegevoegd aan de tot nu toe 7 departementen waarvoor de corona-code rood geldt. Dat wil zeggen: hoog verspreidingsrisico. De Belgische regering heeft nu besloten dat iedereen die uit de Bouches-du-Rhône in België arriveert in quarantaine moet.
In de voorbije 24 uur in Frankrijk 3.062 nieuwe besmettingsgevallen en 9 doden.
Woensdag op kijkzuidfrankrijk.com weer een weekoverzicht van de ontwikkelingen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven