Actualités: corona, verkeer, cultuur en de lijmstok

za 29 augustus 2020

Categorieën:

Corona: somber cijfer
In de afgelopen 24 uur 7.379 nieuwe besmettingsgevallen. In voorafgaande etmalen: eerst 5.429 en daarna 6.111. Ook de regering stelt vast dat het virus verder om zich heen grijpt. In het afgelopen etmaal 20 dodelijke slachtoffers en 6 patiënten erbij op de intensive care.

Druk ‘terugverkeer’
Het was en is druk op de autoroutes, richting zuid-noord. De Franse schoolvakanties zijn maandag voorbij, buitenlanders die in Frankrijk vakantie vierden, haastten zich nu veelal vervroegd terug vanwege het toegenomen aantal corona ‘code rood’ of ‘code oranje’ gebieden in Frankrijk. Tussen de steden Orange en Lyon op de Autoroute du Soleil was je rond midi 1,5 uur langer ‘en route’ dan onder normale omstandigheden.

De ‘lijmstok’ verboden
President Macron heeft persoonlijk besloten dat het afgelopen moet zijn met het vangen van vogels met behulp van een ‘lijmstok’. Daarmee sluit Frankrijk zich aan bij de Europese regelgeving. Tot nu toe gold een uitzondering voor met name de regio Le Sud/PACA, er werd daar gewezen op traditie en cultureel erfgoed. Het besluit van Macron geldt per direct.

Tour de France: Pinot moet het doen
Ondanks alle corona-gedoe (of misschien juist daarom) hunkert Frankrijk naar een Franse Tourzege. Dat wordt sinds 1985(!) (Bernard Hinault) wel weer een keertje tijdje tijd. Frankrijk rekent op Thibaut Pinot, vooralsnog een betere ‘grimpeur’ dan Julien Alaphilippe die een paar etappes moet winnen. Vindt men in Frankrijk. In de eerste etappe vandaag kwam Pinot ten val, maar finishte wel.

Cultuur: € 165 miljoen voor de Franse filmindustrie
De regering belooft € 165 miljoen subsidie aan producenten en regisseurs van films. Er wordt nader gekeken naar hoe bioscopen meer mogelijkheden kunnen krijgen.

Roofoverval: € 9 miljoen buit
Bij een overval op een geldtransportauto van de firma Loomis in Lyon zijn de gewapende bandieten er met € 9 miljoen vandoor gegaan. Er is geen schot gelost, de daders zijn voortvluchtig.

4 gedachten over “Actualités: corona, verkeer, cultuur en de lijmstok”

  1. Waar ik benieuwd naar ben is, of en zo ja, hoe snel, het aantal besmettingsgevallen gaat teruglopen in de Var, nu de vakantie grotendeels achter de rug is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven