Weer: het ging echt mis

ma 21 september 2020

Categorieën:

Météo France had het aangekondigd: een weekeinde ellende-weer in Zuid-Frankrijk. Maar niet dat het zo hard zou gaan. Het meest getroffen gebied met hevige regen en onweer is het departement Le Gard, met (waarschijnlijk) 2 doden, overstromingen en grote materiële schade. Eveneens in Les Cévennes foute boel. Ook aan de Côte d’ Azur met 3 ‘tornado’s’ in Le Var en Les Alpes-Maritimes ging het er (aan de kust) hard aan toe. Er zijn strandpaviljoens zwaar beschadigd geraakt.
De vooruitzichten ‘en Provence’ voor de rest van deze eerste week van de herfst zijn gemengd. Regen en onweer, maar ook zonnige dagen, graadje of 25.
Volgens onderzoekers hebben we geen extreem hete zomer achter de rug. Alleen in juni zijn er van die ‘dagrecords’ gebroken. Er is uitgerekend dat de gemiddelde temperatuur in de regio Le Sud/Paca per decennium met 0,5% graden stijgt.
Tot nu toe.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven