Update ‘Alex’ en corona

ma 5 oktober 2020

Categorieën:

In het door de storm Alex zwaar getroffen departement Alpes-Maritimes zijn nu 2 doden geborgen. Er worden 21 mensen vermist. De hulpverleners klagen over een tekort aan helikopters, een aantal dorpen is nog vrijwel van de buitenwereld afgesloten. Een eerste heel voorlopige schatting van de schade: € 1 miljard. President Macron komt deze week poolshoogte nemen.

Corona: vanaf dinsdag zijn de cafés en bars in Parijs en directe omgeving op slot. De restaurants mogen onder strenge voorwaarden open blijven. In Marseille en Aix-en-Provence mogen de restaurants vanaf vanmiddag weer open (tot 22 uur), als ze voldoen aan de strikte voorwaarden van het ‘protocole sanitaire’. Waarschijnlijk (nog niet bevestigd) geldt dit ook voor de cafés.

Later meer. Zowel in Parijs als in Marseille in de loop van de dag persconferenties van de autoriteiten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven