Actualités: ‘Alex’, corona en de herfstvakantie

ma 12 oktober 2020

Categorieën:

Er is nu een 7e dodelijk slachtoffer gevonden van de ‘tempête Alex’. Er worden nog altijd 18 mensen vermist in het departement Alpes-Maritimes. Er zijn vandaag 500 gendarmes ingezet om verder te zoeken en eventueel hulp te verlenen. In de meeste dorpen is nu weer elektriciteit. Door de aanleg van houten noodbruggetjes (vaak door de inwoners zelf, met boomstammen) is het isolement van aantal ‘hameaux’ voorbij. Tal van wegen zijn nog wel afgesloten. Météo France verwacht deze week geen nieuwe regen.

Na het ‘dagrecord’ van afgelopen zaterdag (20.339 nieuwe besmettingsgevallen) was er zondag sprake van 16.101 nieuwe patiënten. Het percentage positief geteste mensen is tot 11,5 opgelopen. Er stierven dit weekeinde 46 mensen, het sterftecijfer is tot 32.730 opgelopen. In de voorbije 7 dagen 5.084 ‘nieuwe’ patiënten in de ziekenhuizen van wie 910 aan de beademing.

Voor Montpellier en Toulouse geldt nu ook de code ‘zone alerte maximale’. Dat impliceert onder meer sluiting van bars, etc.

President Macron houdt a.s. woensdag om 20 uur weer een tv-toespraak. Er wordt niet verwacht dat hij een ‘reconfinement’ (lockdown) voor het hele land afkondigt, misschien wel voor bepaalde regio’s/departementen.

De Fransen zijn bezorgd over de aanstaande ‘vacances de Toussaint’, herfstvakantie. Visite aan opa & oma? Of toch liever niet?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven