Boîte à lire: Een heel Frankrijkboek, met korting!

ma 12 oktober 2020

Categorieën: ,

De leestips van Kijk, Zuid-Frankrijk! wijzen je de weg naar Frankrijk-boeken die je ook op afstand kunt bestellen, of (meestal) downloaden als E-book.
Maria Edelman, boekenrecensent

Nee hoor, eigenlijk weet ik helemaal niet zoveel van Frankrijk. Kan niet anders want het land is een beetje te groot om zo ongeveer overal geweest te zijn. Dat realiseerde ik me des te meer toen ik het boek ‘Frankrijk Puur’ toegestuurd kreeg. Dat gaat over 50 bestemmingen om het pure Frankrijk te ontdekken.
Ik weet niet zo goed wat het ‘pure’ Frankrijk is. In elk geval niet Parijs, Nice, Saint-Tropez, dat soort attracties. Ik denk dat de auteur Martijn Joosse ons wil vertellen over ‘La France profonde’ en dat dan toch in een toeristisch kader. Dat lukt. Ik ben niet zo van die vakantietips-boeken maar in deze ook persoonlijk getinte bundel (kamperen, ik moet er niet er zelf niet aan denken) las ik ook nogal wat over dorpen en steden waarvan ik eerlijk gezegd nog nooit gehoord had, en hun geschiedenis. En ik raakte geboeid. Het meer dan aardige extra is: prachtige foto’s!
Ik begrijp dat dit boek nu tijdelijk met 20% korting te koop is. Gaat me niet aan, maar ik vind het wél een aanrader voor wie buiten de gebaande paden van de gemiddelde ‘folders’ van de offices du tourisme, méér wil weten. Of meer wil ontdekken en leren. Een aanrader.
Frankrijk Puur, 50 bestemmingen om het pure Frankrijk te ontdekken.
Tijdelijk van € 24,99 voor € 20,00. Hier te koop: klik hier, of via de boekhandel of bol.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar top