Agenda: geen crèches in Lucéram (wel een filmpje)

do 10 december 2020

Categorieën: ,

Het middeleeuwse bergdorpje Lucéram (1.300 inwoners, 27 km boven Nice, Alpes-Maritimes) trekt in deze tijd van het jaar altijd iets van 40.000 à 50.000 bezoekers. De reden van die toeloop: het ‘circuit des crèches’ met meestal zo’n 450 kerststalletjes, geëxposeerd in vrijwel alle straatjes. Dankzij dit circuit geniet het dorpje in heel Frankrijk grote bekendheid, met als gevolg dat er ook ’s zomers aardig wat toeristen een kijkje komen nemen. Die zijn niet teleurgesteld. Prima sfeertje in dit eeuwenoude militaire bolwerk, een wandeling naar de restanten van het château is de moeite waard en behalve de Église Sainte Marguerite (1763) is er de kapel Notre Dame de Bon Coeur (historisch monument) met fresco’s die worden toegeschreven aan Giovanni Baleison (15e eeuw). Mocht je er van de zomer zijn: lunch bij La Boccafina (met terras), 4 Place Adrien Borralis.
Maar dit jaar dus geen ‘circuit de crèches’, corona, de 23e editie is geannuleerd. De liefhebber kan gelukkig wel uitwijken naar een virtuele versie van het circuit: een retrospectief van voorgaande circuits, plus een kijkje nemen in het Musée de la Crèche. Kijk op https://www.maisondepaysdeluceram.fr

Filmpje: klik hier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven