‘Palace’ van € 57 miljoen moet gesloopt

zo 13 december 2020

Categorieën:

De kwestie ‘Château Diter’ speelt ter hoogte van Grasse (Alpes-Maritimes) al zo’n 15 jaar. De vastgoedondernemer Patrick Diter kocht destijds een villa met een aardig stukje terrein er omheen en zag mogelijkheden. Hij liet het pand verbouwen (en vooral uitbreiden) tot een paleis in Toscaanse stijl, wellicht geïnspireerd door zijn Italiaanse schoonfamilie. Het werd een imposant landgoed, vaak de ambiance voor speelfilms en tv-series, en wie geld genoeg had kon het voor zijn/haar bruiloft huren. ‘Stars’ waren er kind aan huis.
Probleem: het ontbreken van enigerlei vergunning. Niet voor de verbouwingen, niet voor de forse uitbreiding, niet voor de aanleg van een eigen weg vanaf de Route Départementale naar het château. Buren klaagden over de geluidsoverlast van de feesten.
Ze schakelden justitie in, want het gemeentebestuur van Grasse trad niet op.
Er volgden jarenlange rechtszaken, met allerlei tussenvonnissen, maar nu staat vast dat het ‘palace’, geschatte waarde € 57 miljoen, in z’n geheel gesloopt moet worden. Dat gaat gebeuren. Tenzij.
Patrick Diter heeft zijn advocaat opdracht gegeven een procedure te beginnen bij het Europese Hof voor de Rechten van de Mens.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven