Brocante: voor de ziel in je interieur!

di 15 december 2020

Categorieën: , , ,

Door Nannie Duiker

Waar wij ons als francofielen toch bijna allemaal wel een beetje schuldig aan maken: brocante. Een ‘guilty pleasure’, zal ik maar zeggen, dat spannend zoeken naar trouvailles, groot en klein, op markten, vide-greniers en marchés aux puces.
En omdat we er zo dol op zijn willen we vaak ook graag alles een plaats geven in ons Franse huis, net zo lang tot het lijkt of we zelf in een brocantewinkel wonen. Hoe meer spullen in huis, des te voller en rommeliger het gaat ogen. Je ziet op een gegeven moment door de bomen het bos niet meer en het steeds moeilijker wordt om te bepalen wat nou wel een plaatsje verdient of wat juist niet. Alles dan maar weg en weer van voren af aan beginnen?

Het ‘verhaal’ telt
Welnee, dat is juist niet nodig want brocante zijn spullen met een ‘verhaal’, vaak ook gewoon leuk en mooi en ze zijn ook nog eens heel goed te integreren in een hedendaags interieur.
Hoe dan?
Ik heb zo mijn ideeën.
Bijvoorbeeld: centreer kleine items en zet die qua soort en uitstraling bij elkaar. Dit geeft rust en op zo’n manier komen ze veel beter tot hun recht. Je zet ze hiermee als het ware in de spotlights. Niets staat zo leuk als een (hedendaagse) kast die gevuld is met een paar leuke brocante items maar dan wel gecentreerd rondom een thema.
Bijvoorbeeld klassieke houten kistjes, kleine kristallen vaasjes, etc.
Rouleer je verzamelingen af en toe en maak dan weer een nieuwe compositie.
Zo lijkt het net of je weer nieuwe ‘schatten’ hebt gescoord.

Een oude eettafel met stoelen van nu
Ook de grote items, zoals tafels en kasten kunnen prima passen in een hedendaags interieur. Wees hier wel voorzichtig mee en overdrijf niet. Een oude eettafel omringd door stoelen van nu en een moderne lamp erboven wordt een blikvanger. Een grote kast, desnoods witgeverfd aan de buitenkant en met een pastelkleur in de binnenkant. Prachtig!
Inrichten is een kwestie van uitproberen. Juist met brocante breng je ziel in je interieur. Misschien dat mijn tips helpen om de juiste balans en Franse sfeer te creëren.

Nannie Duiker is werkzaam bij Woninginrichting Frankrijk, hét adres voor advies over en de aankoop van het interieur van uw (2e) huis in Frankrijk: https://www.woninginrichting-frankrijk.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven