Toch een beetje wintersport

ma 4 januari 2021

Categorieën: , ,

Door Rémi de Ridder

Zijn de Franse ski-stations dicht? Ja, en nee. De voorziene ‘heropening’ per 7 januari lijkt vrijwel uitgesloten; die ellendige corona-cijfers. De skiliften zullen nog wel even ‘on hold’ blijven. Tot woede van de ondernemers in de wintersportcentra die van de regering ‘duidelijkheid’ eisen en eveneens tot ongenoegen van veel mensen (Fransen en buitenlanders) die in de bergen op vakantie hadden gewild.
Vandaag sneeuwt het zelfs in de lagere regionen van de Provence waar ik woon en vooral daardoor dacht ik: toch even kijken of er in de Alpes-du-Sud het aanstaand weekeinde iets te beleven valt. Ik ben wel van het skiën. Toen ik vrij lang geleden van iemand hoorde dat je aan de Côte d’ Azur kunt skiën, dacht ik dat ik voor Malle Eppie werd gehouden. Maar toen ik hier naartoe verkast was, ontdekte ik dat het klopte: behalve die subtropen heb je – uurtje rijden van Nice – in dat andere seizoen ook wintersport.
Ik zal niet ontkennen dat dit eraan bijdraagt dat ik in dit deel van Frankrijk nogal op m’n gemak ben. Ik weet het niet, maar het zou me verbazen als je elders in de wereld ook terecht kunt voor zowel een topzomer als voor wintersport.
Maar ik keek dus even wat er vanaf donderdag of zo zou kunnen. Nee, geen serieuze afdalingen en nee, eigenlijk geen cafés en restaurants open. Hooguit iets ‘à emporter’, en vanaf 18 uur de avondklok.
Ik ga toch even de bergen in.
Langlaufen is ook niet verkeerd en bijvoorbeeld in Isola 2000 kun je een avontuur beleven als je je door huskies laat meeslepen. En als je toch wat hogerop wilt, onder meer een skischool in Saint-Léger-Mélèze (Hautes-Alpes) biedt de optie je door paarden naar boven te laten brengen. Zoals lang geleden.
Ik houd het op langlaufen.
Aangenomen dat ik Isola 2000 kan bereiken.
Het sneeuwt, de météo-vooruitzichten zijn niet gunstig, er wordt voor gladheid gewaarschuwd.
On verra. Ik vertel wel hoe het afloopt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven