Frankrijk rouwt: legendarische stuntman overleden (met hilarisch filmpje)

vr 22 januari 2021

Categorieën:

Door Maria Edelman

Op 90-jarige leeftijd is Rémy Julienne aan corona bezweken. Die naam zegt buiten Frankrijk niet zoveel, maar in eigen land des temeer. In de internationale filmwereld ook. Want hij was de stuntman die in naar schatting 1.400 films bij spectaculaire scènes die ze zelf niet aandurfden (of van de verzekering niet móchten spelen), de plaats innam van sterren als Sean Connery, Roger Moore, Yves Montand en Alain Delon. Gaat het dus niet alleen over James Bond die niet zonder hem kon.
Eén keer ging het vreselijk mis. Bij een stunt van de durfal bij opnames van de film Taxi 2 in 1999 kwam een cameraman om het leven en Julienne werd tot 18 maanden voorwaardelijk en een hoge boete veroordeeld. Hij vocht dat vonnis aan en werd 10 jaar later door het Hof van Cassatie vrijgesproken.
Hij was ook bevriend met Louis de Funès (1914-1983) en deed in een van die legendarische ‘Le Gendarme de Saint-Tropez’-films dat wereldberoemde ritje in een Citroën 2 CV. Hij zat achter het stuur, als stunt-stand in van Soeur Clotilde.
Bij wijze van eerbetoon aan de grootste Franse stuntman aller tijden hierbij nog een keer dat letterlijk slopende ritje: klik hier.
Kan in deze sombere tijden vast geen kwaad om er weer even ouderwets van te genieten.

1 gedachte over “Frankrijk rouwt: legendarische stuntman overleden (met hilarisch filmpje)”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven