Actualités: Naar een 3e confinement?

zo 24 januari 2021

Categorieën:

De ‘couvre-feu’ (avondklok, sinds een week in heel Frankrijk 18.00 uur) heeft vooralsnog geen betere corona-cijfers opgeleverd. In het voorbije etmaal 23.924 nieuwe besmettingsgevallen en 321 doden. Bovendien liep het besmettingspercentage (positief getesten) deze week van 6,7% naar 7,1% op.
De algemene verwachting is dat de regering (ook onder druk van de medische wereld) voor een 3e ‘confimenent’ (lockdown) kiest. Dus weer zonder geldige papieren: huisarrest; niet-essentiële winkels dicht. President Macron zal woensdagavond een desbetreffende tv-toespraak gaan houden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven