Vrij fris: de koudste dag van de week

do 11 februari 2021

Categorieën:

Vandaag (donderdag) bereikt de koudegolf in Frankrijk, bijgenaamd ‘Moskou-Parijs’, zijn hoogtepunt. Na een paar dagen hevige sneeuwval in grote delen van het land is het nu her en der onbarmhartig koud met tempraturen tot -17 graden.
Voor 23 departementen heeft Météo France de alarmcode oranje afgegeven, met een waarschuwing voor kou, gladheid en overstromingsrisico. Het blijft over het algemeen droog, maar bijvoorbeeld in Bretagne en het Pays de la Loire wordt ijzel voorspeld.
De temperatuurverschillen in het land zijn groot. Aan de Côte d’Azur kan het kwik tot + 17 graden oplopen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven