Accueil Vélo: het gemak van Frankrijk op de fiets

za 13 maart 2021

Categorieën: ,

Een fietsvakantie in Frankrijk is al lang vrij gewoon, maar de toeristenindustrie maakt er nu echt werk van. Onder meer met de introductie van het ‘keurmerk’ Accueil Vélo.
Dat wordt toegekend aan adressen die maximaal 5 km van een fietsroute af liggen en waar je niet alleen voor informatie over uitgekiende trajecten terecht kunt, inclusief mountainbike. Ze vertellen je ook waar je onderweg zou kunnen overnachten, waar goed gegeten kan worden en welke bezienswaardigheid je vooral niet mag missen. Maar allicht belangrijker is dat je je fiets er kunt laten repareren, schoonmaken en (eventueel) je accu opladen. De dienstverlening gaat verder: je kunt je bagage naar je volgende bestemming laten brengen, je kunt je kleren laten wassen en natuurlijk kun je er ook een fiets huren.
Bijvoorbeeld het Office du Tourisme in Avignon, min of meer om de hoek bij die geweldige fietsroute Via Rhôna, heeft zo’n label Accueil Vélo, en kan je ook precies vertellen waar je meer adresjes met hetzelfde keurmerk kunt vinden. Meer info: klik hier.
Info voor heel Frankrijk: www.francevelotourisme.com

1 gedachte over “Accueil Vélo: het gemak van Frankrijk op de fiets”

  1. In de Ardèche zijn oude spoor rails vervangen voor uitstekende fietspaden.De spoortunnels worden automatisch verlicht als je erin rijdt.Je kunt van Genève naar Marseille fietsen.Prachtige routes.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven