Franse zomervakantie: booming business

do 6 mei 2021

Ofschoon de regering voortdurend waarschuwt dat versoepeling van de corona-maatregelen weer ingetrokken kan worden mochten de cijfers zich negatief ontwikkelen: toeristen hebben er kennelijk alle vertrouwen in dat er deze zomer weer voluit vakantie gevierd kan worden in Frankrijk. In elk geval zou er in Zuid-Frankrijk sprake zijn van ‘booming business’ qua reserveringen bij hotels, chambres d’hôtes, campings en gîtes.
Regeringswoordvoerder Attali herhaalde vanmorgen nadrukkelijk dat het de bedoeling is en blijft dat de terrassen op 19 mei opengaan en dat toeristen (met een ‘prikbewijs’) vanaf 9 juni weer welkom zijn.
Epidemiologen vrezen ondertussen dat het virus van de zomer weer ruim baan krijgt. Météo France voorspelt dat het in mei, juni en juli bovengemiddeld warm zal zijn in Frankrijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven