Het wordt weer druk!

ma 10 mei 2021

Categorieën:

Nog voor de toeristen weer welkom zijn (9 juni) waarschuwt verkeersinformatiedienst Bison Futé alweer voor drukte op de Franse snelwegen. Want donderdag is het een nationale vrije dag, Asuncion, Hemelvaartsdag. ‘On fait le pont’ (bruggetje maken), donderdag vrij, vrijdag snipperdag, daarna het weekend.
Nu de binnenlandse reisbeperkingen voorbij zijn, zullen de Fransen dit weekeinde naar verwachting vrij massaal de weg op gaan. Tweede huis, familiebezoek.
Volgens Bison Futé wordt het weekeinde van 9/10 juli, voorafgaande aan de nationale feestdag Quatorze Juillet, ook heel druk. De gevreesde ‘Zwarte Zaterdagen’ staan genoteerd voor 31 juli en 7 augustus.

11 gedachten over “Het wordt weer druk!”

 1. Leuk om te weten, maar Asuncion? Misschien de plaatselijke taal? Nooit van gehoord, wel Ascension. Kan aan mij liggen hoor ?

 2. Ronny Vanhooren

  De toeristen zijn toch al welkom sinds 03 mei 2021 mits een negatieve pcr-test (corona) en een verklaring op eer. Dat is toch wat een Zuid-Franse burgemeester mij gemaild heeft. Vanwaar komt dan de datum van 9 juni ? Kan mij iemand daarop een antwoord geven ?

  1. In de berichtgeving van de overheid staat toeristen welkom vanaf 9 Juni met in kleine letters eronder pass sanitaire (maar dat leest niemand dus…)
   Vanaf 9 Juni (is het plan) komt er een pass sanitaire met daarin 3 mogelijkheden om Frankrijk te kunnen betreden: een negatieve PCR test of een volledige vaccinatie of een bloedwaarde uitslag die laat zien dat de drager genoeg antilichamen heeft (dus al corona heeft gehad).

 3. Gaan al vanaf het begin van de Corona met de auto en vliegtuig naar ons huis in Frankrijk en nergens aangehouden ondanks alle paniekzaaierij…… netjes aan de avondklok en mondkap regels gehouden ….

  1. Nergens aangehouden maar wel een pcr test bij je toen je vloog neem ik aan? Ik vlieg binnenkort naar Nice maar durf ondanks dat ik gevaccineerd ben niet zonder die test die idd duurder is dan mijn ticket. Het is zo krom allemaal met de auto kun je gewoon de grens over

 4. wouter van Acquoij

  Belachelijk dat je hier in Nl een pcr test moet kopen terwijl de duitsers en zo ook de belgen hier rond toeren in hun auto..hoe dan is de vraag waarom moeten wij € 140,00 afrekenen terwijl zij gewoon hier mogen rond rijden .

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven