Zwembad te huur?

vr 18 juni 2021

Categorieën: , ,

Door Peter Hooft

Er stond iemand voor de deur die vroeg of mijn zwembad te huur was. Dat ligt in het zicht, vanaf de weg, er moet al een tijdje een gat in de heg gerepareerd. Ik was verbouwereerd en keek de man onderzoekend aan.
Mijn piscine te huur? Het idee!
Inmiddels weet ik dat ik weer – zoals zo vaak – een ontwikkeling gemist heb. Zwembadverhuur schijnt al heel gewoon te zijn, en zoals bij woningverhuur via Airbnb kun je dat gewoon regelen via (onder meer) een site als Swimmy, maar er zijn er veel meer.
Ik snap die toeristen wel die tijdens een hittegolf snakken naar een frisse duik, maar ik wil geen onbekend volk in mijn 8 x 4. Ook niet in de tuin.
Ik kwam erover te spreken met een verre buurman die een groot bad heeft. Hij vond me dom en sloeg glimlachend aan het rekenen. Hij deed voor een halve dag € 15 per persoon en met een beetje mazzel zou hij in juli en augustus al gauw € 2.000 opstrijken. Ik kon mijn oren niet geloven.
Ik ging op zo’n site kijken en ontdekte dat hij nog ‘voordelig’ was. Dat er ook luxe zwembaden te huur zijn waarvoor je voor een hele dag of een paar uur tot € 100 per persoon moet dokken. Krijg je soms wel een fles rosé ‘aangeboden’. Die huurders schijnen gezelligheidsdieren te zijn die het plonsen graag combineren met een picknickje. Mij best, maar never nooit niet bij.
Nou ja, dat huren is in zekere zin toch een hele vooruitgang. Toen ik een paar jaar geleden een dag of wat ‘en route’ in het buitenland was, belde een andere buurman: wist ik dat er in mijn zwembad gezwommen werd, was dat oké?
“Nee!”
Ik begreep dat ik met een wat mij betreft nieuw fenomeen te maken had: zwemkrakers.
Ik vroeg de buurman de gendarmerie te bellen. Die enige interventie weigerde. Ik was niet eens verbaasd. Die lui doen – met de wet in de hand – ook niks als er een heel huis gekraakt is. Ik mocht nog blij zijn dat alleen mijn zwembad in bezit was genomen en dan alleen maar tijdelijk. Toen ik mijn eigen tuinpad opreed werd me weliswaar gevraagd ‘wat ik kwam doen’, maar toen duidelijk werd dat ik de propriétaire was rolden ze snel hun handdoekjes op en verdwenen schielijk door het gat in de heg. Sindsdien wordt die gestut door een stevig hek. Nou dat stukje heg nog herplanten.

1 gedachte over “Zwembad te huur?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven