En als je dat huis nou eens kocht?

ma 9 augustus 2021

Categorieën: , ,

Door Nannie Duiker

Een eigen huis, een plek onder de zon’, de meesten van ons kunnen dit deuntje van de bekende volkszanger René Froger probleemloos mee neuriën. En als je op het terras van je gehuurde villa in Zuid- Frankrijk zit en geniet van een glaasje rosé zullen de gedachten al snel afdwalen naar hoe het zou zijn als je zelf eigenaar bent van die plek onder de zon.
Op bijna elke hoek van de straat vind je in Frankrijk wel een makelaar en er zal geen vakantieganger zijn die niet in de vitrine heeft gekeken naar de foto’s van te koop staande huizen. Misschien heb je zelfs wel eens op een ‘dagje over’ een afspraak gemaakt met een makelaar om een huis te bezoeken.

Kopen en verhuren
Je bedenkt hoeveel je betaald hebt voor een week huur en je rekent snel uit wat je zou kunnen verdienen als je een huis koopt en dat gaat verhuren. Een mooi rendement tekent zich allicht af. Oké, het huis heeft een flinke opknapbeurt nodig en het interieur moet worden aangepast aan deze tijd maar dan heb je ook wat. Met een beetje mazzel creëer je op termijn ook nog eens ‘meerwaarde’.

Die ‘roze bril’ dan maar opbergen?
Weer thuisgekomen wordt de ‘roze bril’ vaak samen met de andere vakantiespullen opgeborgen. In Frankrijk een huis kopen, renoveren, inrichten en verhuren is toch een hoop gedoe.
Natuurlijk, een huis kopen is niet niks en er komt een hoop bij kijken, zeker als dat ook nog eens in een ander land staat. De wetgeving in Frankrijk is op bepaalde gebieden anders, de gewoonten zijn misschien niet zoals je gewend bent en dan heb je ook nog eens die afstand.

Op elke vraag is wel een antwoord
Ik denk: maak je niet teveel zorgen. Velen zijn je voorgegaan en op elke vraag is wel een antwoord. Je hoeft er niet alleen voor te staan. Sterker nog, wees verstandig en vertrouw op de ervaring en kennis van anderen.
Of het nu gaat om juridisch advies bij de aankoop, de renovatie van de woning, het bepalen van de juiste indeling en inrichting, kopen en transport van de meubels, de verhuur.
Het ene staat niet los van het andere en om zorgeloos van je Franse huis te kunnen genieten moet het hele plaatje kloppen.
Laat je niet afschrikken maar laat je ook niet verrassen. Maak je droom waar en vertrouw op de juiste partners in dat traject. Niet toevallig, maar ik ken ze. En hier vind je ze.

Nannie Duiker is werkzaam bij Woninginrichting Frankrijk, hét adres voor advies over en de aankoop van het interieur van uw (2e) huis in Frankrijk: https://www.woninginrichting-frankrijk.nl

2 gedachten over “En als je dat huis nou eens kocht?”

  1. Wij wonen al 20 jaar in Frankrijk in diverse gedeelten, nooit spijt gehad. Twee jaar gelden een huis gekocht, geen verbouwing nodig, in de Dordogne met 4000 M2 mooie tuin en zwembad. Geen buren maar niet geïsoleerd voor minder dan 2 ton alles inclus. Ik wil maar zeggen dat de huizen hier vele malen goedkoper zijn dan in Nederland. Je huis weer verkopen is ook geen probleem.

  2. Ruim voor de eeuwwisseling stond er in de haute Provence een mooi kasteel te koop. Er kwam bij de makelaar een geïnteresseerde Nederlandse dame. Een bezichtiging werd gepland, het kasteel bekeken en het enthousiasme werd geboren. De makelaar ‘rook’ de verkoop, een uitgebreide lunch volgde. Het volgende bezoek was met dochter, echte beslissingen lieten op zich wachten. Of de makelaar betrouwbare schilders, timmerlui etc. wist. Wederom een uitgebreide lunch. Telefonisch werd er een Bang and Olufsen expert geraadpleegd, die twee later kwam. Weer een uitgebreide lunch.
    Na nog een drietal uitgebreide lunches zou het eerste contract getekend worden. De lunch was al besteld …. er kwam niemand meer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven