Recept van de week: Hartige cakejes met saucisson sec en kaas

vr 5 augustus 2011

Categorieën: , ,


Voor de liefhebbers van de Méditerrane keuken: het is weer vrijdag, dus tijd voor een kersvers recept. Niet echt ingewikkeld en ook met ingrediënten die in Nederland verkrijgbaar zijn, te maken. Zoals al mijn recepten. Meer weten, meer recepten?
Klik hier voor mijn kookboek.

Alle recepten zijn bedoeld voor 4 personen.

Een lekker pittig hapje; voor bij de borrel, maar ook als hartig toetje na een mooie maaltijd. Nog lekkerder als het een dag tevoren is klaargemaakt.

Ingrediënten:
3 eieren
120 gram bloem
30 gram kastanjemeel
1 zakje droge gist
12,5 cl lauwe (volle) melk
10 cl olijfolie
50 gram ontpitte olijven
100 gram kaas (3 soorten: geit, camembert en bleu)
50 gram saucisson sec (liefst met knoflook)
3 eetlepels sesamzaadjes
8 blaasjes verse basilicum

Bereiding:
Mix in een ruime kom de eieren, de bloem en het kastanjemeel door elkaar, mix de melk en de olijfolie erbij tot een glad beslag. Smelt de in blokjes gesneden kazen in de magnetron, of in een pannetje met een drupje olie op een laag pitje, en doe alles bij het beslag. Voeg er de gist, de grof gehakte olijven, de ontvelde en in dunne, gehalveerde plakjes gesneden saucisson, de sesamzaadjes en de fijngesnipperde basilicumblaadjes aan toe. Meng alles goed door elkaar en vul er een grote of een aantal kleine cakevormpjes mee (niet invetten) en laat in 40-45 minuten garen in de op 180 graden voorverwarmde oven. Laat minstens 20 minuten buiten de oven afkoelen alvorens de cakejes uit de vorm te halen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven