Recept van de week: Kaas-halvemaantjes

vr 20 juli 2012

Voor de liefhebbers van de Méditerrane keuken: het is weer vrijdag, dus tijd voor een kersvers recept. Niet echt ingewikkeld en ook met ingrediënten die in Nederland verkrijgbaar zijn, te maken. Zoals al mijn recepten. Meer weten, meer recepten? Klik hier voor mijn kookboeken.
Alle recepten zijn bedoeld voor 4 personen.

Een snackje bij de borrel, een hapje na de barbecue, allemaal goed; deze kaas-halvemaantjes kunnen zowel warm als koud gegeten worden, vooraf worden klaargemaakt, en ook gewoon bewaard worden tot de volgende dag, voor bij de lunch bijvoorbeeld, met een frisse salade erbij. Of als katerontbijt, met een biertje, of desnoods een bloody Mary…. ’t Is vakantie!

Ingrediënten:
1 rol/pakje bladerdeeg
200 gram stevige geitenkaas
1ei
6 blaadjes verse munt
1 teentje knoflook
olijfolie
peper, zout
handje sesamzaadjes

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Klop het ei los in een ruime kom, doe er de in kleine blokjes gesneden geitenkaas en de fijngehakte muntblaadjes bij knijp de gepelde knoflookteen er boven uit, maak op smaak met peper en zout. Roer alles door elkaar.
Rol het bladerdeeg uit op een met bloem bestoven plank of aanrecht. Steek er rondjes uit van zo’n 10 cm doorsnee (bijvoorbeeld met behulp van een breed glas). Leg in het midden van elk rondje een hoopje kaasmengsel en klap het rondje dubbel: druk de randen stevig aan met een vork.
Leg de zo verkregen halve maantjes op een ingevet bakblik, of op een bakblik met bakpapier. Bestrijk de bovenkanten met olijfolie en verdeel er wat sesamzaadjes over. Bak ze in 20 minuten goudbruin in het midden van de oven.

5 gedachten over “Recept van de week: Kaas-halvemaantjes”

  1. oh oh Renee wat doe je ons weer aan, dit is ook al zo lekker
    en zo klaar, heerlijk frisse witte wijn erbij , tuinstoel en genieten maar.
    ik ben gek op geitenkaas.
    bedankt.
    Susan

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven