De mooiste stranden van Le Var

wo 30 juni 2021

Categorieën: , ,

Zoals beloofd: vandaag de mooiste stranden van Le Var. Gisteren tipten we die van de Alpes-Maritmes, nu zijn die van het departement met de langste kustlijn (432 km) van de regio Le Sud/PACA aan de beurt. Prachtige plekjes, verscholen paradijsjes, maar ook luid en duidelijke publieksstranden waar je met de hele familie kunt genieten van een dagje aan zee zonder meteen op je nek gesprongen te worden door toeristenhordes. Al moet je daarvoor soms wel vroeg opstaan, of buiten het hoogseizoen komen genieten.

La plage de l’Argentière in La Londe-les-Maures (foto)
Gedeeltelijk in de schaduw van een beschuttend pijnboombos, en het grootste badstrand in de buurt. Vanaf hier kun je de sentier du littoral volgen (het wandelpad langs de kust) en het strand van Pellegrin in Bormes-les-Mimosas bereiken. Snorkelen kan ook, net als (kite-)surfen.

La plage du Cap Taillat in Ramatuelle
Eén van de meest ongerepte stranden in de omgeving. Op een steenworp afstand van La Croix-Valmer en Ramatuelle vind je hier een fijn zandstrand, plus een kiezelstrand. Uitsluitend bereikbaar via de sentier du littoral, je doet er ruim een half uur over om er te voet te komen. Onderweg kom je langs kleine baaien, sommige voor naturisten.

La plage de l’Escalet in Ramatuelle
Tussen Cap Camarat en Cap Taillat in, een familiestrand van ruim 350 meter lengte. Er is een rijke onderwater flora en fauna, dus ideaal om te snorkelen. Maar je kunt er ook een kajak huren om aan de oppervlakte te blijven en een stukje te varen.

L’île de Porquerolles
Het grootste eiland voor de kust van Hyères en het drukste bezochte. Nog even afgezien van z’n prachtige stranden, kun je er ook tal van schitterende wandelingen maken, forten bekijken, het historische centrum ontdekken of een tentoonstelling bezoeken, zoals nu La Mer imginaire (https://www.fondationcarmignac.com)

La plage de l’Estagnol in Bormes-les-Mimosas
Eeen van de mooiste stranden van Le Var ‘by far’. Genesteld in de oksel van een zandarm in zee, beschaduwd door ruige dennenbomen, een heerlijk zandstrand en een paradijselijke plek.

Le Tombolo de Giens op het schiereiland Giens
Twee uitlopers in zee verbinden het stadje Giens met het vasteland. Langs de hele zeearmen vind je grote zandstranden die toeristisch erg in trek zijn. Er is een apart gedeelte voor (kite-)surfers waar profs komen trainen maar dat voor iedereen toegankelijk is.

L’Île des Embiez in Six-Fours-les-Plages
De archipel van Embiez mag dan bekend zijn bij het grote publiek, het blijft een stukje paradijs op aarde. Dit ‘bloemeneiland’ is autovrij, je kunt er fietsen of het toeristentreintje nemen langs de kreekjes en baaien van verstilde schoonheid, waar altijd wel een strandje tussen zit om je handdoekje op uit te spreiden.

Les Calanques de l’Estérel
Dit rotsmassief loopt van Saint-Raphaël tot Mandelieu-la-Napoule, met als een van de hoogtepunten de Corniche d’Or. Rode rotsen die zich in zee lijken te storten en die de fameuze Calanques (baaien) de l’Estérel vormen. Met heerlijke strandjes van fijn zand of rode kiezels, zoals het strand van Camp Long bij Dramont, het mooiste plekje ‘van de buurt’.

2 gedachten over “De mooiste stranden van Le Var”

  1. Marie-Jo Reijngoud

    Blijf zo leuk om over dit prachtige gebied te lezen. Vooral de Corniche D’or zie ik zo voor me. Niet meer zo lang en dan gaan we eindelijk in onze geliefde Provence wonen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven